(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ҳар қандай ижод маҳсули ҳеч қачон номсиз, яъни сарлавҳасиз бўлмайди. Шундай экан, асар ва мақоланинг мазмуни ҳамда моҳияти сарлавҳада аксини топиши керак. Сарлавҳа топиш муаллифдан сўз танлаш санъатини эгаллашни талаб этади. Хусусан, болалар нашрларидаги материалга сарлавҳа танлашда ижодкордан нафақат сўзни тўғри ва ўринли қўллашга, балки сарлавҳанинг болалар руҳиятига таъсирини ҳам билиши лозим. Мақолада мазкур масалаларга оид фикрлар ва таҳлиллар баён этилган.