(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Adabiyot taraqqiyotida nasriy asarlarda ramziy obrazlarni qo‘llash masalasi ko‘p asrlik tarixga ega bo‘lib, badiiy adabiyotimizda ramzlar vositasida badiiy g‘oyani ifodalash salmoqli o‘rinni egallaydi. Ulug‘bek Hamdam ramzlarga o‘ziga xos yangi ma’no ottenkalarini yuklagan holda takrorlanmas original ramziy tasvirlar yaratgani hamda ularni nasriy asarlarida ifodalash nuqtayi nazaridan tasniflash alohida ahamiyatga ega.