(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada Nosir Buxoriy gʻazallarida keng qoʻllangan irfoniy istiloh va timsollarning Olloh – Olam – Odam munosabatlarining tasavvufiy talqinlari, ilohiy ishq tarannumi va komil inson taʼrifida bajargan badiiy vazifalari xususida fikr yuritilib, tasavvuf va sheʼriyatning bir-biriga ilhombaxsh taʼsirining baʼzi qirralari koʻrsatib beriladi.