(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Gyote Gʻarb va Sharq sheʼriyatida mushtarak nuqtalarni topib oʻzaro yaqinlashtirishni orzu qilgan. U “Gʻarbu - Sharq devoni” da ohangaro nazmimizga ehtiromini izhor qilgan. Ammo, davlatlar oʻrtasidagi “Iskandar devori” uzoq vaqtlargacha yer yuzining turli burchaklarida yashayotgan shoirlarning bir - birlarining estetik qarashlaridan voqif boʻlishlariga imkon bermay keldi. Istiqloldan soʻng shu gʻovlar yoʻqoldi. Yevropa sheʼriyati bor boʻy - basti bilan koʻz oʻngimizda qad rostlagani quvonarli hodisa.