(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada Bobur “Boburnoma”da Abdurahmon Jomiy haqida oʻnga yaqin maʼlumot yozgani tadqiq etilgan. Ularda daho shoirning hayoti, asarlari, Hirot madaniy muhitidagi qizgʻin faoliyati, tavorud adabiy hodisasi tahlil qilingan. Memuarda fors tilidagi sheʼrlaridan namuna keltirgani taʼkidlangan. Ayrim zamondoshlari bilan boʻlib oʻtgan maʼrifiy, adabiy suhbatlari va Boburning 1506-yilda Hirot safari davomida Jomiy qurdirgan madrasa xususidagi muhim xabari ham yoritilgan.