(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada xalq dostonlaridagi alplik tizimining muhim vositalaridan hisoblangan qahramonning qurol-aslahasi bilan bog‘liq qarashlar Hazrati Ali haqidagi o‘zbek va turk xalq dostonlaridagi Zulfiqor qilichi misolida tahlil etilgan. Zulfiqor qilichining tarixi, u haqidagi og‘zaki va yozma adabiyotdagi badiiy talqinlariga e’tibor qaratilgan.