(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada qiyosiy adabiyotshunoslikda adabiy ta’sir, uning kelib chiqish omillari, adabiy ta’sirning tipologiyadan farqi haqida so‘z boradi. Shuningdek mumtoz adabiyotdan to hozirgi zamon adabiyotigacha bo‘lgan davrda adabiy ta’sir natijasida ro‘y bergan o‘zgarishlar, adabiy ta’sir natijasida o‘zbek adabiyotiga kirib kelgan yangi janrlar va obrazlar misollar bilan yoritilgan.