(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada o‘zbek xalq o‘gzaki ijodining yorqin namunasi hisoblangan “Alpomish” dostonining qoraqalpoq versiyasi ingliz tiliga tarjimasi xususida so‘z yuritiladi. Maqola tarjimaning muqobilligi, estetik saviyasi, o‘zbekona milliylikning ifodalanishi muammolarini o‘rganadi.