(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Mazkur maqolada ijodkor uslubining o‘ziga xosligini ko‘rsatuvchi vositalardan biri bo‘lgan mahalliy kolorit tushunchasiga keng ta’rif berilib, joy koloriti va uning tarkibiy qismlarining qo‘llanilishi, bajarayotgan vazifasi, asardagi o‘rni Luqmon Bo‘rixonning “Jaziramadagi odamlar” romani asosida tahlil qilinadi.