(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
XX asrning 70-80-yillari sheʼriyati obrazlarga boyligi, uslubi rang-barang shoirlar ijod qilgani bilan boshqa davrlardan farq qiladi. Bu shoirlar orasida Shavkat Rahmon sheʼriyati alohida ajralib turadi. Shavkat Rahmon sheʼrlarida ijtimoiy masalalarni ham jonsiz tabiat orqali ochib berish kuzatiladi. Shoir bevosita tabiat hodisalari orqali ham insoniyat yuragining tub-tubidagi yaralarni ochib tashlaydi.