(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Mazkur maqolada Omon Matjon she’riyatida turna alohida timsol darajasida shakllanganligi yoritib berilgan. Shoir ijodida turna yana bir muhim tushuncha ‒ qadriyat timsoliga aylangani she’rlar tahlili orqali yoritilgan. Shoir timsollari tilida esa bu hol osmon ‒ borliq tushunchasi bilan bog‘lanishi oydinlashtirilgan. Omon Matjon ijodida tabiat mavzusini o‘z xususiyatlariga ko‘ra alohida tiplarga ajratib tahlil qilish, uning badiiy mahoratini ham, ruhiy dunyosini ham teranroq anglash imkonini berishi kabi xulosalar chiqarilgan.