(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada Tojikiston Yozuvchilar ittifoqi aʼzosi, Tojikiston madaniyati va matbuoti aʼlochisi, Zufarxon Javhariy nomli adabiy mukofot hamda “Nishoni suxan” sohibi Sultonmurod Hojiboyevning Tojikistonda ӯzbek bololar sheʼriyati takomili hamda taraqqiyotidagi ӯrniga eʼtibor qaratildi. Shuningdek, shoirning bolalarga bagʻishlangan bir turkum sheʼrlari tahlil qilinib, ularda shoir badiiy mahorat sirlari ham kӯrsatildi.