(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada bolalar yozuvchisi X.Toʻxtaboyevning “Qasoskorning oltin boshi” romani oʻzbek bolalar adabiyotida tarixiy-sarguzasht roman janrini boshlab bergan roman yekanligi, romanda tarixiy voqelik va badiiy toʻqimaning oʻrni kabi masalalar tahlil qilingan.