(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Mazkur maqolada Chor Rossiyasi mstamlakasi va undan oldingi ilm-fan, ta’lim-tarbiya sohasining holati haqida ozgina mulohaza yuritildi. Shunoq ham chin ma’nodagi taraqqiyotga xizmat qilmayotgan ta’lim tizimini rus mustamlakachilari tomonidan yana-da izdan chiqarishi yoritilgan.