(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Jadidlargacha va jadidlar ham ilm ham uni egallash har bir kishi uchun farzligini bevosita islomiy qarashlar ta’sirida talqin qilganlari ma’lum. Mazkur maqolada ilmning mohiyati, ilm kishi ongi va hayot tarzini o’zgartirishda muhim o’rin tutishi yuzasidan allomalar hikmatlari misolida so’z yuritiladi. Jadidlarning xalqning keng ommasini ilmga da’vat etishlarining sabablari yoritiladi. Ilmni targ’ib etuvchi adabiyotlar, darslik va o’quv qo’llanmalari tayyorlaganlari, bularni o’zlarining pedagogik faoliyatida foydalanganliklari to’g’risidagi mulohazalar bayon etilgan.