(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ustozim Rahmatulla Barakaev haqida gapirganda, xotiramdagi saqlangan barchalarini bir maqolaga, nainki bir maqola balki butun boshli kitobga ham sig‘dira olmasligimni anglayman. Chunki yerdan ilm ko‘klariga olib chiqqan ustoz haqida o‘zini tom ma’nodagi shogirdman deb bilgan kishida shunday tuyg‘u bo‘lishi tabiiy. Men ham “Bolalar adabiyoti” fanining jonkuyar, fidoyi, bolalarcha samimiy va kamtar olimining shogirdi sifatida faqat ustozimgagina xos bo‘lgan kamtarlik, bag‘rikenglik, otalarcha mehribonlik va ilmga sadoqat xususida so‘z aytishni joiz topdim.