(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada oʻzbek ma’rifatparvarlik adabiyoti, adabiy aloqalar va tarjimashunoslik, oʻzbek bolalar adabiyoti boʻyicha yetuk olim Rahmatulla Barakayevning tadqiqotchilik faoliyati xususida qisqacha fikr yuritiladi. Uning oʻzbek bolalar adabiyoti yuzasidan olib borgan tadqiqotlari muxtasar tahlilga tortiladi. Olimning “Jonajonim, she’riyat”, “Oʻzbek bolalar adabiyoti va Abdulla Avloniy ijodi”, “Tursunboy Adashboyev fenomeniga bir nazar” (hammualliflikda) kitoblari xususida fikr-mulohazalar bildirilgan. Adabiyotshunosning tadqiqotchilik mahorati ochib berilgan. Shuningdek, Rahmatulla Barakayevning murabbiylik faoliyati, xususan, Urganch davlat universitetida ilmiy-pedagogik mutaxassislar tayyorlash ishiga qoʻshgan hissasi ham yoritiladi.