(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Мазкур маколада ХVIII асрнинг охири ва ХIХ асрнинг ўрталарига келганда Орол денгизининг қуяр жойларида Хива хонлиги жуда катта ҳудудни эгаллаган. Хонлик таркибида яшовчи ўзбеклар, қозоқлар-қирғизлар, туркманлар, форслар, қорақалпоқларнинг жойлашуви ва ижтимоий тузумининг шаклланиш жараёнини кўришимиз мумкин.