(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Орайлық Азия этно+мәдений мийраслары контестинде, Арал бойы –этносқарақалпақ халқының бай тарийхы, жоқары мәденияты, тәкрарланбас көркем өнери, урп-әдет ҳәм дәстурлери, бийбаҳа тарийхый, мадений естеликлерин ҳәм материаллық емес мийрасларын үйрениўде интеллектуаль зыялылар, қәнийгелердиң пидайы хызметлери айрықша болды. Академик Сабыр Камалов, тарийх илимлери докторлары: Рзамбет Косбергенов, Уақыт Шәлекенов, тарийх илимлери кандидатлары Жумабай Уббиниязов, Ийгилик Косымбетов, көркем-өнер таныўшы-художник Игорь Савицский, этнологлардан: Хожахмет Есбергенов, Айбийке Бекмуратова, Айназар Отемисов ҳәм Жарылқаған Абдимуратов, Калжанова менен бир қатарда «академия» филиалында, Қарақалпақстан көркем-өнериниң сырларын изертлеген Ағымбай Алламуратов болды