(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Жаңаланып атырған Карақалпақстанда ағартыўшы жәмийетти қурыўда, жәмийетлик-гуманитарлық сананы жаңалаўда, мәнаўийлик өсиў жолында, актуаль мәселелердиң бири «Карақалпақстан энциклопедиясы » атамасында академиялык коп томлық таярлаў, китап етип шығарыў келешек ўазыйпалардың бири болмақта. Сол көз қарастан алғанда, ХХ-әсир нео+ағартыўшы, универсал зиялының бай мийрасларын жыйнап, илимий баҳалап «Сейфулғабит энциклопедиясын» дүзиў ҳәм илимий-педагогикалық жәмийиетшиликте, тарийхый-ағартыўшылықта пайдаланыў мәнаўийлик раўажланыўда орны ҳәм әҳмийети үлкен болып табылады.