(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Qaraqalpaqstan Respublikasında 2005-jılı ekonomikalıq reformalardı bunnan da bılay tereńlestiriw, ekonomikada jeke sektordı kóbeytiw, xalıq xojalıǵınıń barlıq tarawlarınıń turaqlı rawajlanıwın támiynlew, sonday-aq xalıqtı sociallıq qollap-quwatlaw baǵdarlamasınıń jańa baǵıtı islep shıǵıldı. Onda 2000-jılı baslanǵan ekonomikalıq reformalardıń keyingi basqıshında ekonomikanı jáne de erkinlestiriw hám modernizaciyalaw hám de elimizdegi qolaylı isbilermenlik ortalıǵın qáliplestiriwdiń tiykarǵı baǵdarları belgilep berildi. Nátiyjede, Qaraqalpaqstanda ekonomikalıq reformalardı iske asırıwda hám xalıqtıń social-ekonomikalık shárayatların jaqsılawda bir qatar unamlı ózgerisler júz berdi.