(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
“Bu ko‘hna tuproqda milodgacha bo‘lgan davrda va undan keyin qurilgan murakkab suv inshootlari, hali – hanuz o‘zining ko‘rku-tarovatini saqlab kelayotgan osoru atiqalarimiz qadim – qadimdan o‘lkamizda dehqonchilik va hunarmandchilik madaniyati, me’morchilik va shaharsozlik san’ati yuksak darajada rivojlanganligidan dalolat beradi” [1]. Xususan, mamlakatimizning Buyuk Ipak yo‘li bo‘ylab joylashgan qadimiy shaharlarida bunyod etilgan me’moriy majmualar ajdodlarimiz dunyoqarashi va tafakkurini aks ettiruvchi manba, o‘tmish va hozirgi kun o‘rtasidagi madaniy ko‘prik vazifasini o‘taydi.