(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Қарақалпақстан Республикасына мийнети сиңген илим ғайраткери, тарийх илимлери кандидаты Хожахмет Есбергенов қарақалпақ халқының этногенези, тарийхый мәдений естеликлери, қалалар тарийхы, қарақалпақ халқының 1937-38 жыллардағы репрессия дәўири ҳаққында изертлеў жумыслары менен бир қатарда қарақалпақ халқының үрп әдет дәстүрлериниң келип шығыў тамырлары, мәдениятын изертлеўге салмақлы үлесин қосқан илимпазлардың бири.