(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Ҳәрбир халық турмысында ѳзара жәрдем дәстүриниӊ еӊ әҳмийетли түрлеринен бири «жай кѳмек» есапланады. Материаллық мәденияттыӊ ажыралмас бѳлеги есапланған турақ жай мәселеси менен қарақалпақ этнографиясы илиминде дәслепки изертлеўлерди А.С.Морозова [Морозова:58-98] әмелге асырған. Турақ жай мәселеси Т.А. Жданко [Жданко:461-467], У.Х. Шалекенов [Шалекенов:47-54], Л.С. Толстова [Толстова:1959], Х.Есбергенов [Есбергенов:1980] сыяқлы бир қатар изертлеўшилер тәрепинен изертленген