(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Berdaq atındaǵı mámleketlik siylıqtıń lauriyatı, Qaraqalpaq xalıq jazıwshısı K.Allambergenov óziniń prozalıq shıǵarmaları menen qaraqalpaq ádebiyatınıń rawajlanıwına úlken úles qostı. Jazıwshı XX ásirdiń ekinshi yarımında gúrrińleri menen ádebiyatqa kirip kelgen bolsa, soń qálemin povest, roman janrlarında da sınap kórdi. Jazıwshı prozasınıń tematikası hár qıylı aktual temaǵa qurılǵanlıǵı menen ózgeshelenip turadı.