(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Tildiń sózlik quramı mudamı rawajlanıp, jańa sózler menen tolıqtırılıp baradı. Bunday jańa sózler belgili bir talaplarǵa sáykes eki túrli jol menen payda bolıp, birinshiden tildegi burınnan bar sózlerden hár qıylı sóz jasaw usılları arqalı jańa mánidegi sózler jasalsa, ekinshiden turmıstaǵı belgili bir túsiniklerdi ańlatıw ushın basqa tillerdiń sózleri ózlestiriledi. Bul sózler adamlardıń qarım-qatnasında, sonday-aq óndiriste qollanıladı.