(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Qaraqalpaq tili túrkiy tiller quramında óziniń sózlik qorınıń júdá bay ekenligi menen ajıralıp turadı. Tildiń sózlik quramına kirgen sózler qurılıslıq jaqtan da, mánilik jaqtan da hár qıylı bolıp keledi. Olar túrli belgi, is-háreket, zat, buyım hám t.b. atamaların bildirip keledi. Olardıń arasında jılqıshılıq leksikasına baylanıslı sózler úlken bir topardı quraydı.