(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Қарақалпақ тили − қарақалпақ халқының ана тили. Ол дүньяда санаўлы тиллерге ғана несип еткен мәмлекетлик тил дәрежесине ийе миллий тиллердиң қатарында турады. Усы тиллер арасында қарақалпақ халқы ушын ол өзине жараса тәкирарланбас сулыўлығы, ғайры нағыс көркемлиги, сөз бенен кестеленген тил байлығы, жанға жағымлы мүләйимлилиги ҳәм тәсиршеңлиги, керек жеринде сүйектен өтип, қылыштай кесип түсетуғын өткирлиги менен өзгеше ҳәм қәдирли.