(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Журналист қызметінің ең басты шарттарының бірі — журналистік әдеп. Журналистің кәсіптік әдебін жан-жақты зерттеу сала мамандарының алдында тұрған ділгір мәселелердің бірі. Журналистің кәсіби этикасында ең басты құндылық – ақпараттың шынайылығы, оның нақтылығы мен объективтілігі. Ал әлеуметтік жауапкершілік – адамдар және оларға берілген уәделер алдындағы жауапкершілікті аңғартады. Әлеуметтік жауапкершілік «парыз», «міндет» немесе «борыш» ұғымдарымен тікелей байланысты. Мақалада журналистік әдеп және әлеуметтік жауапкершілік, заманауи журналистиканың негізгі тенденциялары туралы айтылады.