(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Медианинг ривожланиши ва унинг жамият тараққиётидаги аҳамияти нақадар ортиб бораётгани бу жабҳада илмий изланишларни олиб боришни тақозо этмоқда. Кўплаб мамлакатларда ўқувчи-ёшларга оид аудиовизуал медиаматериаллардаги муаммоларга ўз вақтида ечим топилмаётгани сабаб ёш авлод тарбияси ва руҳиятида намоён бўлаётган салбий таъсирлар ҳам бундай тадқиқотларга нисбатан заруратни оширмоқда. Ўсмирлар қабул қилаётган ҳар қандай визуал ахборотларни медиатаълим ва медиасаводхонлик талаблари доирасида таҳлил қилиш, саралаш лозим. Мақолада айнан шу жиҳатларга эътибор қаратилган бўлиб, унда ўсмирларни маънавий-аҳлоқий тарбиялашда медиаконтентларнинг маърифий функцияларидан фойдаланиш имкониятлари ҳақида сўз боради.