(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Maqolada Axborot texnologiyalari (AT) jurnalistikani qanday o’zgartirganini ko’rib chiqilgan. U AT vositalarining yangiliklarni yig’ish, hisobot berish usullari, auditoriyani jalb qilish va yangiliklarni global tarqatishda qanday inqilob qilganini ta’kidlaydi. U jurnalistlarning real vaqt rejimida reportajlar tayyorlash, multimedia orqali hikoya qilish, maʼlumotlarni tahlil qilish va auditoriya bilan muloqot qilish uchun texnologiyadan foydalanishning turli usullariga urgʻu beradi. Maqolada, shuningdek, tekshirilmagan ma’lumotlarning tez tarqalishi va axloqiy mulohazalar kabi ATning olib keladigan qiyinchiliklari e’tirof etilgan bo’lib, jurnalistikaning kelajagi uchun texnologik yutuqlarni o’z ichiga olgan holda ularni boshqarish zarurligi ta’kidlangan.