(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Ushbu maqolada diniy nashrlar tasnifi va mohiyati ochib berilgan va diniy nashrlardagi til vositalari hamda uslubiyati ichki va xalqaro mezonlar orqali tahlil qilingan. Bu borada, O‘zbekiston va Turkiya diniy nashrlariga murojaat qilinib, asosli o‘xshash jihatlari o‘rganilgan. Maqola davomida diniy matnlardagi terminlar, til vositalari va xususiyatlariga ham alohida to‘xtalinib, diniy axborotlarning farqlari qiyoslangan. Shuningdek, diniy nashrlardagi til vositalaridan foydalanishdagi yutuq va kamchiliklar atroflicha xulosalangan.