(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Ushbu maqolada tarjima, tahrir va professional tahrir o’rtasidagi uzviy bog’liqlik ayrim mezonlar asosida ko’rib chiqiladi. Ularning o’rtasidagi farq va o’xshashliklar Paulo Kaeloning “Alkimyogar” asari (ingliz va o’zbek tilidagi tarjima asari ko’rinishi)dan parchalar orqali misollar bilan keng va batafsil yoritiladi. Tarjimashunos olimlarning tajriba va o’quv- qo’llanmalaridan foydalanilgan holda professional tarjima darajasiga olib chiqishda tahrirning ham katta ahamiyati bor ekanligini ayrim tarjima mezonlariga tayangan holda tahlil qilingan.