(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Жаҳон адабиётшунослигида Шайтон мифологемасининг яратилиши ҳақида тадқиқотчи олимларнинг икки хил талқини мавжуд. Яъни Шайтон образининг яратилиши ҳақида диний ва дунёвий қараш асосида икки хил талқин шаклланган. Қизиғи шундаки, Жаҳон ва ўзбек адабиётида Шайтон неомифолегамаси баъзан ижобий, баъзан салбий бадиий моҳиятга эга ҳолда тасвирланган.