(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Ushbu maqolada Nodiraning ijod pallasining serjilo qirralari to‘g‘risida fikr bildiriladi. U uzoq ajdodlarimizni inson qobiliyatining ideallashtiruvchi mifologik obrazlardan unumli foydalana bilgani haqida misollar orqali ifoda etiladi. Saxovat dengizining gavgari arab Muhammad (s.a.v), payg‘ambarimizning tug‘ilishi ulug‘ zotni dunyoga kelishi dunyo ahliga yaratganning olam xazinasini tuhfa etilganidan masrurona kayfiyatini ifoda etadi. Komila uning shafoat qilishiga umidvor bo‘lib, erta-yu kech ko‘z yosh to‘kayotganini o‘zining she’rlarida aytadi. Nodira Payg‘ambarlarning har birini o‘z davrida munosib o‘rni borligini o‘zini badiiyatida ko‘rsata bilganligi haqida fikrlar bildiriladi. Nodiraning badiiy asarlari bilan tanishar ekansiz she’riyatimizning mif va afsonalar haqidagi yorqin munosabatini guvohi bo‘lasiz.