(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Ёзувчи ҳаёти ва фаолияти билан алоқадор бўлган ҳужжатлар, у яшаган ижтимоий муҳит ва шу муҳит кишилари билан ўзаро муносабатлар ҳақидаги маълумотлар қанчалик кўп бўлса, биографик метод ўз самарасини беради. Шукур Холмирзаевнинг ҳаётида муҳим из қолдирган устозлари, дўст-у ёрлари ва улар билан боғлиқ реал воқеалар унинг асарларига кўчиб, адиб яратган бадиий оламда яшаб келмоқда. Биз ушбу мақолада адиб ижодида учрайдиган зиёлилар образи ва улар қатнашган асарлар сюжетида ҳаёт ҳақиқатининг бадиий ҳақиқатга айланиш жараёни ҳақида фикр илгари сурилади.