(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Ming davri xitoy adabiyotiga yangi janr - romanchilik janrini olib kirgan davr sanaladi. Aynan shu kezlarda mumtoz xitoy adabiyotining durdona romanlari yaratilgan. Davr asarlari qadimgi xitoy madaniyati, milliy o‘ziga xoslik, ijtimoiy hayot hamda siyosiy vaziyat haqida ma’lumot beruvchi qimmatli manba sanalishi bilan bir qatorda, adabiy til rivojida yangi bosqichni boshlab bergani bilan ham ahamiyat kasb etadi. Shu bois Ming davri asarlari xitoylik hamda chet ellik tadqiqotchilarining e’tiborini doim tortib kelgan. Davr romanlarining ayniqsa Janubiy-sharqiy Osiyo mamlakatlari adabiyotiga ta’siri salmoqli bo‘lib, asarlar qo‘shni mamalakatlar adabiyotining janr, syujet va obrazlari darajasida o‘z ta’sirini o‘tkazgan.