(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Адабий қаҳрамон адабиётшуносликдаги муҳим муаммолардан биридир. “Адабий қаҳрамон” деганда эса биринчи навббатда, бадиий асарлардаги инсон образи назарда тутилади. Бадиий асарларда кишилар образи ҳаёт воқеалари жараёнида, хаёл тасаввурдаги олам ичида кўрсатилади. Улар феъл-атвори, хатти-ҳаракатига кўра бир- биридан ажралиб туради. Шеърий, насрий ва драма турига мансуб асарлардаги кишилар образи ўзига хос хусусиятлари билан эътиборни тортади. Мазкур мақолада бадиий асарларда инсон образи қандай акс эттирилиши тўғрисида мулоҳаза юритилади.