(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Xitoy hamda oʻzbek tillari boshqa til oilalariga mansub boʻlsa-da, tilining grammatik xususiyatlari, shuningdek, frazeologizmlar borasida oʻxshash jihatlari mavjud. Tillar orasida oʻziga xoslikni tahlil qilish birligining oʻzgaruvchanligi jarayonida, talafuzzida, mazmun doirasida xususiyatni ochib berish maqolamizning asosi hisoblanadi. Shuni taʼkidlash joizki, feʼl frazeologizmlar va iboralarning oʻziga xoslik tushunchalarining birlashtiruvchi xususiyati lingvistik obyektlarga lisoniy tuzilmaning yaxlitligi, hamda, shakl va mazmun birligi nuqtai nazaridan yondashiladi. Shuningdek, kasb-hunarga oid bo‘lga frazeologizmlarnn ishlatilish o‘rni borasida qisman yoritib berilgan.