(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Qishloq xo‘jaligi sohasida bir qancha muammolar o‘z yechimini kutmoqda. Jumladan tuproq ranglari bir qancha chalkashlikka ega. “Sur” rang ham “bo‘z” rang ham ma’nodosh (sinonim) so‘zlar. Bundan ko‘rinadiki, bo‘z tuproq(och kulrang),sur tuproq (to‘q kulrang). Ko‘k rang ham kulrangni bildirsa ham tuproqqa nisbatan ishlatilmaydi, lekin u ham 3 xil rangni bildirganligi sababli turli muammolarni tug‘diradi. Buning yechimi esa AQSh tuproqshunoslari tuproq rangi (tusi)ning miqdoriy shkalasini ishlab chiqib,uni raqamlar vositasida belgilashganidir.