(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2023)
Maqolada o‘zbek tilshunosligida leksikogarfiyaning o‘rganilishi va tarixi haqida qisqacha ma’lumot berilgan. Lug‘atchilik, lug‘atlarning turlari, Oʻrta Osiyo mutafakkirlari — Muhammad Muso Xorazmiy, Ahmad al Fargʻoniy, Abu Nasr Forobiy, Abu Rayhon Beruniy, Abu Ali ibn Sino, Imom Buxoriy, Mirzo Ulugʻbek, Alisher Navoiy, Zahiriddin Muhammad Bobur va boshqa olimlarning o‘zbek lug‘atchiligiga qo‘shgan xissalari haqida to‘xtab o‘tilgan.