O‘ZBEKISTON MADANIY MEROS OBYEKTLARI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
“O‘zbek” atamasi asrlar davomida shakllanib, ma’lum bir millat, xalq bo‘lib tarkib topdi. Turkiy xalqlar qatoriga kiruvchi millatimiz ko‘p asrlik tarixga ega. Aynan ushbu davrlarda millatimizning, qardosh xalqlarning madaniyati, urf-odatlari va an’analari hamnafas shakllanib bordi. Bugungi kunda o‘zbek xalqining madaniyati rang-barangligi hamda serjiloligi bilan boshqa madaniyatlardan ajralib turadi.  Madaniyat paydo bo‘lishi hamda shakllanib borib, avlodlardan avlodlarga o‘tib borishida mintaqa, iqlim, joylashgan o‘rni ham muhim ahamiyat kasb etadi.