IKKINCHI JAHON URUSHIDAN SO’NG MIRZACHO’LDA YANGI YERLARNING O’ZLASHTIRILISHI VA AHOLINING HUDUDIY JOYLASHUVI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
Mazkur maqolada Ikkinchi jahon urushidan keyin Sovet hokimiyatining O‘zbekistonda qo‘riq yerlarni o‘zlashtirish uchun olib borgan aholini ko‘chirish siyosati haqida fikr yuritiladi. Unda shuningdek yangi yerlar (Mirzacho‘l)ga aholini ko‘chirish uchun o‘tkazilgan targ‘ibot ishlari, mehnat migrasiyasining maishiy hayotga ta’siri, majburiy ravishda ko‘chirilgan aholining iqtisodiy-ijtimoiy ahvoli kabi masalalar o‘rin olgan.