MAHSULOT ISHLAB CHIQARISH VA SOTISH HAJMI TAHLILINING VAZIFALARI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
Mulk shaklidan qat'iy nazar barcha firma va kompaniyalarda ishlab chiqarilgan mahsulot asosan sotish uchun mo'ljallangan. Ya'ni faqatgina buyurtmachi talabi asosida va ist'emolchilarning didini mo'ljallab, barcha talabni qondirish maqsadida sifatli tovarlar ishlab chiqarishga harakat qiladilar. Ishlabbchiqarilgan mahsulotlarni o'z vaqtida sotilishi korxonaning ijobiy moliyaviy natijaga erishishi, dividend to'lovlarini o'z vaqtida amalga oshirishi, mulk va mablag'larning uzluksiz hamda samarali aylanishi kabi ko’p moliyaviy ahvol munosabatlarini yaxshilash imkoniyatini tug'diradi.