ASOSIY VOSITALARDAN VA ISHLAB CHIQARISH ASBOB-USKUNALARIDAN SAMARALI FOYDALAMSHNI TAHLIL QILISH (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
Ushbu maqolada korxonalarda foydalanadigan uzoq muddatli aktivlarni tan olish, baholash va hisobga olishda ularning buxgalteriya balansida aks ettirishning statik va dinamik usullari muhim ahamiyatkasb etishi ko’rib chiqilgan. Iqtisodiy islohotlarning chuqurlashib borishi, O‘zbekiston Respublikasiningjahon iqtisodiy tizimiga integratsiyalashuvi o‘z navbatida, mavjud qonunchilik asosini doimiy ravishda takomillashtirib, uni xalqaro me’yorlar va standartlarga moslashtirib borishni hamda mulkiy jihatdan moddiy texnika ta’minotini ham doimo yangilab borishni taqozo etadi.