XO’JALIK HISOBIDA MATERIALLAR HISOBINI YURITISHNI TAKOMILLASHTIRISH (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
Buxgalteriya hisobi sohasidagi bilimlar nafaqat bo’lajak buxgalterlar uchun kerak. Balki, professional faoliyatini biznes bilan bog’laydigan har bir kishi, bu intizomni o’rganishga jiddiy e’tibor berilishi kerak. Buxgalteriya hisobining metodologik asoslarini tushunish boshqa moliya-xo’jalik fanlarini chuqurroq o’zlashtirish va xo’jalik amaliyotida yuzaga keladigan muammolarni malakali hal etishda korxona “Materiallar hisobi”ni yuritish bilan bog’liq bo’lgan xo’jalik operatsiyalarini buxgalteriyada qanday qilib to’g’ri aks ettirishni, qaysi schyotlar va yozuvlardan foydalanish kerakligini qisqacha ko’rib chiqamiz.