MUQIMIY IJODIDA AN’ANALAR TAHLILI VA TALQINI (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
Ushbu maqolada o’zbek adabiyotining yorqin yulduzlaridan biri bo’lgan, taniqli  satirik, muxammas va murabba janrlarida ijod olib borgan Muhammad Aminxo’ja  Muqumiy ijodi va uning  adabiy tahlili olib borilgan. Shuningdek, muallifning bu sohada doir  ko’plab qarashlarni taqqoslab o’rgangan va shaxsiy fikrlarini keltirgan.