MAMLAKATDA QISHLOQ XO'JALIGINI KENGAYTIRISH DASTURLARINING QASHSHOQLIKNI BARTARAF ETISHDAGI ROLINI OSHIRISH VA IQTISODIYOTDA KENG TARG’IB QILISH (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
Mamlakatning iqtisdiy rivojlanishida qishloq xo’jaligining o’rni hamda uning faoliyati muhim omil hisoblandi. Mahsulotlarning tabiiy holda yetishtirilishi hamda ularning amalda doimiy bo’lishi qishloq xo’jaligi hamda agrosanoatning mavjudligi bilan chambarchas bog’liqdir. Ushbu maqolada  qashshoqlikni bartaraf etishda qishloq xo'jaligini kengaytirish dasturlarining rolini oshirish bo'yicha tadqiqotlarni ko'rib chiqishga qaratilgan. Qishloq xo’jaliklarni kengaytirish dasturini amalga oshirishda qo'llaniladigan turli yondashuvlar hamda vositalar muhokama qilingan va ularning qashshoqlikni bartaraf etishga qo'shgan hissasini oshirish yo'llari ta'kidlangan.