SO‘Z VA SO‘Z BIRIKMASI HAQIDA LISONIY QARASHLAR (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
Grammatika so‘z tuzilishini va gap tuzilishini, demak, tilning Grammatik qurilishini o‘rgatadigan fandir. Grammatik qurilish tilning asoslaridan biridir: har bir tilning negizi uning grammatik qurilishi bilan leksikasidir. Tilshunoslar tomonidan tilning grammatik sathi o‘rganilib tadqiq qilinar ekan, tildagi sintaktik munosabatlar, sintaktik qurilish va turli sintaktik jarayonlar yuzasidan fikr-mulohazalar tahlilga tortiladi.