ҚАРАҚАЛПАҚСТАН АЙМАҒЫНДАҒЫ ЭТНОТОПОНИМЛЕР (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
Топонимлер тил лексикасиның бир бѳлеги сыпатында басқа сѳзлер сыяқлы тил нызамлықларына бойсынады, Соның менен бирге топонимлерде ѳзимиздиң миллий тилимизге тийисли болған фонетикалық, лексиакалық ҳәм морфологиялық элементлер салыстырмалы дәрежеде кѳбирек болады. Сондай-ақ сол орынның тәбийий географиялық жайласыўы, сол жерде жасаўшы жергиликли халықтың этникалық келип шығыўы, адамлардың кәсиби, тарийхый шахслар ҳәм белгили бир ўақыялар топонимлердиң келип шығыўының тийкарғы дереклери болып есапланады.